esmaspäev, 14. veebruar 2011

Kuidas Patika rahvas Voose talimängudel käis e. Vaim olgu värske ja jõud olgu toores.

Üleliia rahvarohke see seltskond nüüd ei olnud, kellega end laupäeva varahommikul Voose poole teele seadsime: Joosep, Ken, Kaidi, Kristine, Taivo ja mina.
Teel olles tuli päike välja ja tundus, et tuleb kena päev. Jõudsime Kuivajõe risti, kui märkasime tee ääres seismas tüdrukuid sildiga "Talispordipäevale". Pidurdasime, kuid sõitsime umbes 100 meetrit mööda ja vaatasime, et meie taga seisatanud auto võttis tüdrukud peale. Süda rahul, jõuavad kohale. Keerasime suure ähmiga Kose peale, hiljem meenus, et sealt kaudu on keerulisem minna ja sõitsime läbi Kose keskuse Tartu maanteele tagasi.
Paunkülla jõudes ja maanteelt maha keerates avastasime enda eest teelt samad tüdrukud, kes varem olid hääletanud. Seekord me enam mööda ei sõitnud, võtsime tüdrukud peale ja jõudsime üheskoos ühtede konkurentidega õigeks ajaks  ilusti kohale. Hiljem selgus, et tüdrukute võistkond võitis 2. koha. Meil oli selle üle iseäranis hea meel. 
Voose rahva poolt korraldatud võistlused olid tõeliselt lahedad ja tõsist pingutamist nõudvad, aga lisaks füüsilisele vastupidavusele oli vaja ka tugevat vaimu. Kui meist kellegil kippus seda väheks jääma, siis tuli rivis ümber reastuda ja lasta väsinumatel võistkonna liikmetel külasärkide seljapealset tunnuskirja lugeda. See aitas mitmel korral.


Külasärgile trükitud tunnuslause aitas väsinud võistlejad taas rajale
Võistluse jooksul tuli läbida 13 võistlusala ja selleks anti aega umbes 3,5 tundi, aga see oli kõik tõeline kvaliteet aeg, sest ilm oli suurepärane. Võib-olla oli veidi külm, kuid päike paistis ja see tegi olemise mõnusaks.
"Suhteliselt piiratud nägemisega" Kaidi ajab hokikepiga palli taga ja Kristine üritab teda juhendada.

Soomekelguga mäkke tõusta ei olegi nii kerge (eriti pehmes lumes), 
aga Taivol tuli see päris hästi välja.

Kaidi suusastiili kohta ütlesid kõrvalseisjad - korralik Veerpalu klassikaline.

Patika seltskond vaatab pealt, kuidas konkurendid lükkavad Tõpratohtrite bussi.
Mida kõike me seal tegema pidime: soomekelguga sõitma, snow-tube'iga poole mäe peal pidurdama, kanderaami kokku panema, läbima seiklusrada, autot lükkama-tõmbama, kaetud silmadega hokikepiga palli taga ajama, suusatama suuskadega, mille klambritesse saapad korralikult ära ei mahtunud, õhupüssist märki laskma ja neljakesi suuskadel olles mäest alla sõitma. Olid ka mõned sõna mängud ja võistlus lõppes nõidade (naisvõistlejate) luuaviskega.
Peale väsitavat päeva sõime Rahvamajas perenaiste poolt valmistatud seljanka suppi ja rääkisime teiste külade inimestega külaelu teemadel. Suurem osa rahvast olid Anija kandi inimesed: Vooselt, Anijalt, Alaverest, Visklast ja Lillist. Raasiku vallast oli Kiviloo küla võistkond ja Rae vallast Soodevahe ja Patika küla võistkonnad. Võistlemas olid ka tuntud voosekate linna sõbrad, tuntumatest tegijatest Elmar Liitmaa ja Mart Laar.
Õhtul lubati ka Kanal 2 bändi Los Trossos esinemist, aga meie küla võistkond oli jätnud suurema osa oma energiast võistlusrajale. Hommikul hääletanud tüdrukud leidsid kohalike seast veel lõõtsamehe ja ärgitasid meid veel tantsima. Nii tegimegi veel nende õpetusel mõned tuurid reilenderit, Pärdi Ukuaru loo saatel valssi ja siis veel mingit vanemat tantsumängu, enne kui lõplikult Vooselt kodu poole asusime.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tõeliselt vahva oli lugeda ja meenutada seda toredat talispordipäeva!!! :)
Parimate tervitustega,
üks tee ääres hääletanud tüdrukutest

Tanel Talve ütles ...

Tänud Patika rahvale, teie tegitegi meie ürituse lahedaks! Kohtumiseni ja mõelge ikka suurelt! :)