laupäev, 26. veebruar 2011

Vabariigi aastapäeva tähistamine 24.02.2011, VIDEO!

Margus võttis juba päeva tegemised lühidalt sõnades kokku. Jaanus Väljataga usinad näpud ja vaimuteravus lisasid sellele ka uhke video. Vaadake, nautige ja kadestage! Tuleval aastal tulete meiega, eks ju?

Omalt poolt võin lisada, et Kalevipoja vastuvõtt oli tõesti meeliülendav. Kahju, et meil polnud kaasas ei kaamerat, ei fotoaparaati. Minule jättis kõige uhkema mulje "Oort" oma võimsa folkrokiga. Ühislaulmine Ivo Linna juhtimisel kõlas samuti hästi. Küll kippus aeg-ajalt silma tikkuv pisar ja kurku segav okas laulmist eksitama, aga see polnud õnneks nii hull kui laulupeol tuhandete inimestega koos Tõnis Mäe "Koitu" lauldes. Mis teha, kui mõni inimene on näe nii lollike ja naiivne, et ei pea neid ilusaid sõnu vaid sõnakõlksuks. Igatahes sai veel ka tantsitud, nii et kontsad alt tahtsid kaduda ja kleidisaba hoogsate hüpete jaoks kitsaks jäi. Ja magama saime nii 1.30 paiku, üles aga oli vaja tõusta 5.15.

Huvitaval kombel oli hommikul kogu meie pere aegsasti valmis, kõik sai valmis pakitud, vein kuumaks aetud ja tee termostesse tõmbama pandud. Väljas oli küll pisut külm, kuid Toompealt avanev vaade tasus kogu vaeva. Ja päris uhke tunne oli vaadata kõiki neid üliõpilaskorporatsioonide noori, kes tulid oma vaba riigi lippu sel varahommikul, külmast hoolimata austama. tehnika streikis, kaamerad olid peidetud tekkide alla, aga rahvas laulis ja Markus Väljataga karjus. Väga emotsionaalne. Vend Jaan Tomusk tõmbas kõikide pilke ümber õlgade võetud riigilipuga. Tema oli tulnud eelmisel õhtul Haapsalust just selle päeva ja selle hommiku tarvis kohale, ning kahjuks ei oleks täismõõdus lipp koos vardaga Haapsalu-Tallinn bussi peal just eriti tervitatud nähe olnud.

Toompealt kaasa antud lipukesed andsime lohutuseks oma auhindadega pärjatud Pingviini kätte, kes ikka veel ilma trotsides Kadriorus silma rõõmustab.





Siis läks vend Jaan paraadi vaatama, meie aga suundusime kodu poole. Kodus Patikal läks Markus magama, mina vaatasin ühe silmaga paraadi ja teisega magasin, Jaanus aga käis Patika Lumekassi restaureerimas ja filmimas. Sellest, mida mehed hiljem saunaklubis tegid, räägib kõikse paremini video. Mina hoian siinkohal pool suud kinni, ütlen ainult, et see karjuv ebaõiglus tuleb lõpetada - ka naised tahavad sauna!

1 kommentaar:

Margus Vain ütles ...

Käisin täna hr. Pingviini vaatamas...vanaks on jäänud teine, pea hall ja jäsemed hakkavad kokkukuivama, nagu vanas eas ikka.