pühapäev, 23. jaanuar 2011

hr. Pingviin "Tahan ka paraadile" e. kuidas Patika rahvas Kadriorus käis


Peale seda, kui me Taliharja päeval Patika viadukti juurde suure Lumekassi valmistasime ja siis selle pildid Valgusfestivali kodulehele välja panime, saime korraldajatelt kutse osaleda Kadrioru Pargis toimuval Lumesklulptuuride meistedamise võistlusel. Ja kuna korraldajad olid meid juba ilusti nimekirja pannud, siis me ei saanud sellest toredast võimalusest keelduda.

Millist kuju teha? püüdsin meenutada, mida olin eelmisel aastal sama üritusega seoses näinud, küsisin sõpradelt ja muidugi ennekõike Patika inimestelt. Kuna mõõdud olid suhteliselt konkreetselt etteantud 1x0,9x1,5 m, siis see seadis oma piirid ja suurt Lumekassi polnud mõtet hakata reprodutseerima, sest neid oli seal teisigi. Samuti oli ka jäneseid. Sõprade arhitektide poolt soovitatud külmkapp oli ka tehtud. Minu ideena välja pakutud Peeter I saapad oleks olnud ilmselt liiga abstraktne ja võib-olla mitte nii lihtsasti mõistetav.

Õigesti tegime, et valisime oma võistlustööks Katrin Väljataga poolt pakutud pingviini, sest ühtki teist pingviini Kadriorus sellel pühapäeval polnud.


Tegime ta veidi kurvamoelise ja panime talle nimeks "Tahan ka paraadile, pingviinide paraadile". See meeldis ilmselt ka züriile. Me saime züriilt eripreemia lapsepärasuse ja ülimalt täpse ja filigraanse teostuse eest.
Preemiaks on lasteetendus 4 lapsele klounidelt Piip ja Tuut - igastoslenud perest saab 1 laps seda külastama.

Pingviini meisterdamisest võtsid osa Tuuli Prangli, Katrin ja Roland Väljataga, Harald ja Andre Paist ning Robert ja Margus Vain. Oma käesoojuse andsid pingviini valmismisse ka Mariann ja Jaan Elgula.

Kohal olid nii ETV
http://www.err.ee/ext/popup.aspx?f=2&i=38780&mode=100
Kanal 2
http://www.reporter.ee/2011/01/23/kadrioru-parki-tekkis-lumememmede-allee/
TV3
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-lumememmede-ehitusel-vingusid-saed-ja-kolksusid-labidad.d?id=38957965
ja Delfi fotograafid
http://pilt.delfi.ee/picture/10810919/

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kusdjuures hea tähelepanek - ei olnud jah! President oleks ju võinud meid austada oma külaskäiguga või... Aga Pingu sai kena - minu mõte oli teha selline munakujuline, aga Margus pani oma kunstnikusilmaga veel kujule iseloomu ja särtsu juurde ja suurepärane meeskond viis selle nägemuse ka väga edukalt ellu. Superhead lestad, tiivad, pepu ja näoilme - amatööride poolt! Ja lasped said terve pärva värskes õhus olla.