neljapäev, 6. jaanuar 2011

770.-s juubeliaasta on alanud.

Täna, Kolmekuningapäeval toimus Loigu talu tiigil Patika küla kirjaliku esmamainimise 770.-nda aastapäeva esimene kultuurisündmus. 1,5 tunnise lumelükkamise järel avasime Loigu tiigil liuvälja, Vähe sellest, mehed otsustasid lükata lahti ka ovaali, selleks, et lisaks iluuisutamisele ja hokile, saaks sellel tegeleda ka kiiruisutamisega.
Jansa pakkus küll välja, et peamiseks spordialaks sellel tiigil kujunebb koleuisutamine. Usun, et meie seas leidub ikkagi ka selliseid, kes soovivad harrastada harjumuspäraseid uisutamise alasid.
Samal ajal, kui täiskasvanud tiigil rassisd, meisterdas Katrin enda kodu soojas toas lastega koos klaaspurkidele kaunistusi.

Aitäh kõigile 15 tublile inimesele, kes liuvälja puhastamisel osalesid ja muidugi eriline tänu Jaanusele ja Katrinile, kes selle idee algatasid ja olid ka peamisteks korraldajateks.

Järgmise nädala laupäeval 15. jaanuaril püüame teha algust lumelinna rajamisega Kure talu koplisse.

PS. Seoses plaanide muutumisega toimub 15. jaanuari sündmus hoopis Patika silla juures algusega kell 12.00
vt. ka postituse juurde lisatud kommentaare.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mina omalt poolt tänan kõiki lapsi ja nende emasid-isasid. Tore ja tegus õhtu oli, lapsed olid vahvad ja loodetavasti oli neil natuke teistmoodi õhtu kui muidu. Igasugune tagasiside on oodatud!

Anonüümne ütles ...

Patika küla stendidele on ilmunud kuulutused, kust saab lugeda, mis laupäeval, 15ndal jaanuaril toimub. Patika silla juures 12.00. Lumeskulptuurid ( lisaks lumekassile võib igaüks ju oma lemmiklumememme teha), tee ja kuklid, liuvälja puhastamine uisutamiseks, ja taliharjapäeva kombe kohaselt väike ohverdamine Tõnnile ja ilmaennustamine jmt. Keda me ohverdame, see paistab kohapeal, pange siis ikka puhtamad riided selga ja peske jalad kah kenasti puhtaks...

Anonüümne ütles ...

Liuväli sai puhtaks tehtud ja kass sai valmis. Kukleid ja teed sai ka. Mul on hirmus kahju ja piinlik laste ees, sest me ei hakanud plaanitud mängude ja kuklisöömisega õigel ajal pihta, lastel hakkas lihtsalt külm ja nad viidi koju soojenema. Nii jäid taliharjapäeva kombed tutvustamata ja tõnnivakk ohverdamata.

KLuulsin poole kõrvaga, et 16nda hommikul 11.00 plaanivad osa inimesi uuetsi koguneda, nüüd juba valmis kassi juurde, et teha filmi ja nautida oma kätetööd. Kellel uisud olemas, saavad teha liuväljal uhked tiirud, sest jää on päris hea ja sile. EMHI ilmaprognoos lubab korralikku külma veel homseks-ülehomse ööseks, siis kisub lörtsiseks, nii et kasutage võimalust!

http://www.emhi.ee/?ide=19

Anonüümne ütles ...

Taliharjapäeva video on juutuubi üles laetud ja vaadatav ka feissbuukis (Kautjala-Patika külaselts, orkutis (Patika kuningriik), külaseltsi kodulehel... ja nüüd ka SIIN!

Veel kord suured tänud kõikidele, eriti lastele, kelle suur panus filmile ei jäänudki.

http://www.youtube.com/watch?v=ZynfVIH-zpE