esmaspäev, 5. oktoober 2009

Talu-aia laat Rae Kultuurikeskuses

Laupäeval 3.oktoobril toimus Rae Kultuurikeskuses MTÜ Vabaajakeskus Vanad ja Noored ja Rae Kultuurikeskuse ühisel korraldamisel Talu-aia laat ja hoidiste ning küpsetiste konkurss.

Et ma mitmel korral seltskonnas olin kiitnud oma abikaasa leivategu, siis kutsuti meid ka laadale oma leiba pakkuma. Kutsusin ka teisi külaelanikke kaasa, mõnedelt tuli ka positiivset tagasisidet.
Suurem leivategu läks seekord küll natuke untsu. Et olin lubanud minna, siis seda ka tegime. Siiski mõned üksikud leivad said kaasa võetud ja muidugi minu lemmikud, kodus küpsetatud "Rukkikukklid". Tegin eelmisel päeval suurema laari värsket õunamahla ka valmis. Lisaks võtsime mõned porgandid, peedid ja kõrvitsad kaasa ning muidugi paar kasti õunu. Õunamahl oli nii populaarne, et terve 40 liitrine ankur joodi tilgatumaks.

Kiirelt keldrist kaasa haaratud kodune tomatisalat, sibula ja õunaga tõi hoidiste konkursilt ka auhinnaks uhke kastruli. Rukkikuklite eest saime ka auhinna. Fantastiline!

Oma saadusi ja käsitööd olid tulnud ka Soodevahe külavanem Jaanus Tõnisson oma perega. Tema letil olid väljas oma talus valmistatud mesi ja muud hoidised.
Tõnuni talu peremees ja Assaku alevikuvanem, Kalle Suurekivi, oli laadal väljas oma kartulite, porgandite, kapsaste, peetide ja tomatitega.

Kaugemad laadal kauplejad olid Mulgimaalt Viiratsist ja Sürgaverest. Viiratsi mees kauples põdraliha konservidega ja suitsetatud liha- ja vorsti toodetega. Sürgavere külaseltsi letil olid nii magusad küpsetised, kudumid kui ka raamitud lillefotod.

Lastele esitati Kaaretoas Punamütsikese näidendit ja koosolekute saalis said lapsed ja nende vanemad tegeleda nõelviltimisega ja kaunistada endale isikupäraseis hoidistepurke.
Tervisliu toitumise huvilistele pidas loengu tuntud toitumisspetsialist Aive Luigela.

Möldri talu peremees Ivo tõi meile müügiks ka enda valmistatud kohupiima, mis läks nii hästi kaubaks, et kõigile soovijatele ei jätkunudki.

Samuti õnnestus meil laadal realiseerida Korba talu peremehe - "tuntud muusiku, kuid tislerina seni veel tundmatu" - Jaan "Jansa" Elgula valmistatud puidust pink, milliseid on valmistatud seni vaid viis tükki. Selle soetas endale Rae vallavanem Raivo Uukkivi, toetades sellega Kautjala-Patika külaseltsi tegevust 500.- krooniga.

Kommentaare ei ole: