esmaspäev, 3. mai 2010

Patika küla talgutel sai tööd, leiba ja "Tsirkust".

Selle aastased Patika küla talgud said alguse juba rohkem kui nädal aega enne 1. maid, kui alustati umbes 10 aastat aktiivse kasutuseta seisnud Patika Kultuurimaja saali korrastamisega. Olime oma küla talgupäeva korraldustoimkonnaga otsustanud, et meie talgulised peavad lisaks tööle saama ka korralikult süüa, saunatada ja õhtul ka pidutseda. Heade inimeste abiga, see kõik ka teoks sai.

Rohkem kui 50 talgulist koristasid ära külateede ääred, paigaldasid bussipeatuses oleva postkasti küla keskusesse, kus see on paremini jälgitav. Talgupäeval alustasime Evardi talu koristamisega, et sinna tulevikus rajada käsitöö- ja talurahva muuseum. Jaanitule platsil korrastasime kaks aastat tagasi rajatud „Eurolava“ ja saunaklubi meestega kütsime kõigi talguliste jaoks higistamistelgi soojaks. Kultuurimaja saalis pakutava talgusupi valik oli seekord eriti rikkalik. Sai maitsta erinevate perenaiste valmistatud hernesuppi, frikadellisuppi ja seljankat. Õhtu lõppes kultuurimaja liivapõrandal peetud simmaniga, mille muusikalise poole eest hoolitsesid spetsiaalselt selleks õhtuks kokku kutsutud professionaalsed muusikud Viljo Tamm Kanadast, Viktor Vassiljev Tõdvalt, Toomas Leis Jürist, Meelis Sütt Tallinnast ja Jaan Elgula Patikalt. Sügav kummardus teie kõigi ees, kes te meid oma priitahtliku teoga rõõmustasite. Simmani kutsel oli riietuse soovituseks „Kolhoosnik ja kolhoositar“ ja leidus ka mõningaid julgeid, kes kutset järgisid. Stiilsema paari auhinnaks olnud küla sümboolikaga mütsid andisid üheskoos stiilsemini riietatud paarile Kristel ja Jaanus Kikasele üle "kolhoosi esimees" Janek Kunman ja "külanõukogu esimees" Margus Vain.

Tänan kõiki külaelanikke ja ka nende mujalt pärit sõpru, kes üheskoos tegid mai talgupäevast ilusa ja meeldejääva sündmuse meie kõigi jaoks ja loodetavasti annab see põhjust ka tulevikus taas kokku tulla nii tööd tegema kui ka pidutsema.

Kui kõik läheb plaanipäraselt siis tähistame Patikal üleilmset keskkonna päeva 5. juunil taas talgupäevaga jaanitule platsil, et suviseks pööripäevaks see korda seada.

Margus Vain
Kautjala ja Patika külavanem
Teeme Ära 2010 talgupäeva koordinaator Ida-Harjumaal

Kommentaare ei ole: