esmaspäev, 5. oktoober 2009

Alguseks


Juba mõnda aega on tegutsenud meie Kautjala-Patika külaselts, millel on oma koduleht, kuid veel enne seda on loodud se blogi. Siis kui ma ta lõin, ei olnud mahti kirjutada. Nüüd võtsin asja uuesti ette.

Viimasel ajal juhtub imelisi asju. Sõbrad külaaktiivist on hakanud tõsiselt kaasamõtlema, kuidas elu Patikal paremaks muuta. Eelmisel nädalal aitas Urba talust pärit Aasa Must mul koostada küla arengukava jaoks ankeeti ja Lepa Olavi aga kirjutas arengukava jaoks natuke küla ajaloost ja oli nõus ka muid osasid kohendama.

Mõni aeg käisin välja idee kirjutada Patika küla esmamainimise 770.-ndaks aastapäevaks küla ajalugu kajastav raamat. Ka selle ideega on inimesed kaasa tulnud ja eriti hea meel on sellest, et esimesed kontaktid kooliealiste külanoortega küla ajaloo ja raamatu kirjutamise teemadel on andnud positiivset tagasisidet: Korba noor peremees Jaan Erik, Merilin Tagavälja talust ja Signy Jaki talust on juba andnud märku, et nad on nõus selles projektis osalema. See on tore.

Eelmisel neljapäeval esitasin Kautjala-Patika külaseltsi nimel esimesed rahataotlused Kohaliku Omaalgatuse Projektist rahade saamiseks.

Reedel rääkisin Janekiga võimalikust endise kultuurimaja saali külaseltsi kasutusse võtmisest. Janek oli oma lähedastega seda teemat arutanud ja nüüd on vaja tegeleda juriidilise poole korraldamisega.

Täna, esmaspäeval, sain Taivo Pahmannilt informatsiooni, et rahvusooperist "Estonia" on võimalik saada vanad harjutussaali pingid, kokku 60 kohta. Peeter lubas abistada toolide transpordi koha pealt. Tundub, et head asjad hakkavad sündima.

Kommentaare ei ole: