laupäev, 1. jaanuar 2011

HEAD UUT

Head uut aastat kõigile, kellele sedda ei saanud Patika sillal näost näkku soovida.
Ilus aasta on jälle mööda saanud ja ilmselt veegi ilusam ootab ees. Sellel aastal saame tähistada Patika küla kirjaliku esmamainimise 770.-ndat aastapäeva ja võiks anda kogu meie selle aasta tegemistele oma positiivse laengu.
Tundub, et juba on andnudki. Jõeääre Katrin on käivitamas lastele pärimuskultuuri tutvustamise õhtuid.
Esimene selleteemaline kokkusaamine toimub Jõeääre talus 6. jaanuaril kell 18.30.
Samal ajal, kui Katrin lastega tegeleb, on kõik isad emad kutsutud kõikvõimalike lumetõrje vahenditega Loigu talu tiigile, et see vähemasti osaliselt lumest puhastada ja rajada sinna liuväli.
Eelteatena olgu veel öeldud, et 15. jaanuaril plaanime Kure talu koplis üheskoos põletada ära jõulukuused ja alustada lumelinna rajamisega.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ühesõnaga - sel neljapäeval on rahvas oodatud Jõeääre talu peamajja. Algus 18.30. Räägime jõuludest ja jõuluajast, pööripäevast, kommetest ja uskumustest. Meisterdame küünlalühtreid. Pärast lähme lumelükkajate tööd kiitma ja äkki jääb meile ka suppi... ja äkki on meil siis täitsa oma liuväli!

Oleks kena, kui tulijad annaksid endast teada tel 555 86 187. Muidu on natuke nadi, teate - paned kõik valmis ja puha, aga rahvas istub kodus, vaatab telkut ja kurdab, et mitte midagi siin külas teha ei ole... Kas me sellist Eestit tahtsimegi?!

Tulge välja, ilus talv - ma olen nii õnnelik, et üle 15 aasta jälle saab südamest lumes mütata! Oh neid ilusaid laspepõlvemälestusi, lumeonne ja poole ööni uisutamist ja suusatamist ja Vanakalt ribadeks sõidetud kelke...

Hiitola ütles ...

Muide, oli äärmiselt tore tõdeda, et meil külas niipalju toredaid ja aktiivseid inimesi on:) Tõega! Ma küll ei uskunud, et keegi peale Jaanuse ja Marguse sinna kohale tuleb aga kui me Limu külavanema Lepo ja tema lumefreesiga ( mis kohe tõmbas endale märja lume sisse ning keeldus töötamast)Loigule jõudsime, olin ma sõna otseses mõttes pahvix löödud. Mis sellest, et jää on pehme ning servadest suisa vedel, mis sellest, et järgmisel päeval polnud eelmise päeva rassimisest suurt midagi järel, aga me tegime, tegime seda koos, tuisust, märgadest saabastest hoolimata. Vot see on tegu, vot see on saavutus.
Korba Jaan