laupäev, 18. september 2010

Patika Paadimatk

Patikal on peaaegu traditsiooniks saamas, et iga kuu alguses on mingi talgupäeva või muidu huvitav sündmus.
Nii otsustasime tähistada ka sügiskuu algust. 4. septembril korraldasime küla inimeste ja sõpradega Saunaklubist Õlle 13 ühise paadimatka Pirita jõel. Tänu Jaanuse ja Janeki luureandmetele oli teada, et passiivseks patseerimiseks see veesõit ei kujune ja kaasa on vaja võtta ka saed ja muud varustust jõe puhastamiseks sinna langenud puudest.
17 seiklejat tuli Patika keskusesse kokku, et seal paadid treilerile panna ja naaberkülla Vaidasoole vedada, kust hakkas meie paadimatka veesõit.


Kui kolmandik planeeritavast veeteest oli läbitud jõudsime esimese ja matka kõige suurema takistuseni. Jõkke oli kukkunud umbes poole meetrise läbimõõduga tüvega oksline paju. Paadid lükati kaldasse, kunmmipüksid aeti jalga ja saed tõmmati käima, et kohe kiirelt takistust likvideerima asuda. Umbes 1,5 tundi kulus meil selle pajuga mässamiseks. Saed käisid vees ja saemehed ka, aga lõpuks saime vintsida selle puu siiski kalda äärde ja jõevool hakkas hoogsalt aja jooksul sinna taha koguneneud setteid edasi kandma.


Kellel oli korralik veekindel varustus, võis rahulikult vees puid parvetada.


 Kui pajul oksad küljest saetud said, andis ka viimane tüvejurakas lõpuks meie ponnistustele alla.

Väänasime riided kuivaks ja võtsime külmarohtu sisse, et mitte külmetada ning sõit läks lõbusalt edasi. Õnneks nii suurte takistustega enam selle veesõidu jooksul enam tegmist ei tulnud teha. Veetase oli jões õnneks nii kõrge, et ka Tartu maantee silla alt saime läbi ilma paati veest välja tõstmata. Viimane lõik Sillaotsalt Trangile möödus rahulikult, vette olid kaardunud vaid mõned üksikud väiksemad puud, mille kõrvaldamine oli lihtne.


Maabusime Trangi talu maadel oleva ujumiskoha juures, kus eelmisel kuul talgute korras kokku kogutud okstest lõkke süütasime ja üheskoos Väljataga Katrini poolt keedetud frikadelli suppi asusime sööma. 5 tundi veel olid möödunud väga lõbusalt ja töiselt.



Paadimatjkal osaljad olid veesõiduga väga rahul ja juba samal õhtul Korba talu saunas sai kokku lepitud, et järgmisena korraldame külarahvale rattaretke. Ja järgmisel aastal tuleb kindlasti ka järjekordne paadimatk või isegi mitu sarnast.
Aitäh Toomasele www.kanuu.ee-st, kelle käest sain matka jaoks paadi.

Kommentaare ei ole: