reede, 5. märts 2010

Löö kaasa 1. mai talgupäeval!


Kodanikualgatuse Teeme Ära Minu Eesti korraldab ka 2010. aastal üleriigilised talgud. Talgupäeval on võimalik kaasa lüüa mitmel moel.
1. Korralda talgud!
Talgud võivad olla pargi või kiigeplatsi korda tegemine, rahvamaja remontimine, kohaliku muinsusmälestise korrastamine või hoopis külaseltsi asutamine ja edasise tegevusplaani ühiselt kokku panek. Oma mõtte saab alates 4. märtsist www.teemeara.ee lehel talgutena ära registreerida, kus see peagi ka teistele nähtavaks muutub ning asuda teisi kaasa kutsuma ja talgupäeva ette valmistama. Vaata lähemalt!
2. Tule talguliseks!
Juba märtsikuus saab siinsamal lehel jälgida, milliseid talguid tegusad inimesed erinevates Eestimaa nurkades korraldavad. 1. aprillil avaneb sealsamas ka talgutele registreerimine, kus igaüks saab valida endale südamelähedased talgud ning ennast ja peret-sõpru kirja panna.
3. Tule mängi talgulistele pilli või korralda pidu!
Et päev koos laulu ja pillimänguga lõbusalt õhtusse saata, kutsume üles kõiki aktiivseid inimesi, kelle eestvedamisel 1. mail talgupeod püsti panna. Kõik, kes on valmis omalt poolt talgulistele pidu korraldama, saavad ühendust võtta talgupäeva kultuuritoimkonnaga. Esinejad saavad samuti ennast alates 15. märtsist siinsamas lehel lahkelt kirja panna, et pidude korraldajad saaksid nad üles leida ja kaasa kutsuda. Samasse kohta jõuab üles ka kogu info kohalike talgupidude kohta.
4. Toeta talguid!
Talgute korraldajaid saab toetada materiaalselt - töövahendite, kinnaste, kottide, toidu või joogipoolisega. Ehk on Sul hoopis saun, mille oleksid valmis talguliste jaoks kuumaks kütma? Et oma tuge pakkuda, võta ühendust meelepärase talgujuhiga või talgupäeva korraldusmeeskonnaga.
Endale meelepäraseid talguid saad toetada ka rahaga – anneta raha läbi Minu Eesti fondi. Selleks tuleb kanda raha arveldusarvele 10220081526014 Kodanikuühiskonna Sihtkapital, lisades selgitusse märksõna "Talgupäev" ja talgukoha viitenumber ( selle leiab iga talgukoha nime juurest)
Talgute registreerimine toimub 4.märtsist kuni 30. aprillini.
5. Tule vabatahtlikuks!
Kui soovid kaasa lüüa talgupäeva ettevalmistamises, täida meie kodulehel sooviavaldus. Lisame Sinu kontaktid andmebaasi ja võtame ühendust niipea kui on pakkuda midagi, mis meie arvates Sinule sobida võiks. Lõpliku otsuse saad seejärel ise teha. Kõiki huvilisi hoiame ka kursis Teeme Ära tegemistega. Vaata lähemalt siit.

Kommentaare ei ole: